Uppdrag_Liseberg.jpg

Premiäraffischer för Liseberg

Fantastiskt roligt uppdrag för Welcom var de illustrationer jag fick göra till Lisebergs premiäraffischer innehållande både Samir & Viktor, lisebergskaninerna, karuseller, ballonger, blommor, fyrverkerier m.m.

Uppdragsgivare: Welcom/Liseberg
Teknik: Blyerts/Digitalt


Icas magasin Buffé

Under hösten har jag haft äran att bland annat illustrera månadens råvara till Icas magasin Buffé nr 10, 11 & 12 2017, och nr 1 & 2 2018. Fantastiskt roligt uppdrag i samarbete med OTW!

Uppdragsgivare: OTW/Buffé
Teknik: Blyerts/Akvarell/Digitalt


Aktuellt_IbnRushd2.jpg

Handbok för Ibn Rushd Studieförbund

På uppdrag av Ibn Rushd Studieförbund har jag roddat med både formgivning och illustrationer till deras Handbok för cirkelledare.  Ett fantastiskt roligt projekt och det är en underbar känsla när man får hem en hel (hand)bok som man själv både designat och illustrerat!

Uppdragsgivare: Ibn Rushd Studieförbund
Teknik: Akvarell/blyerts/InDesign etc.


Förvandlingen

Under hösten har gör-om-mig-tävlingen "Förvandlingen" pågått på ett flertal platser i landet. Jag fick äran att i samarbete med The Store skapa ett antal illustrationer till kampanjen. Ett fantastiskt roligt uppdrag på alla sätt!

Uppdragsgivare: The Store
Teknik: Blyerts/akvarell/digitalt


Boken "Våra kvarter"

I samband med den stora bokmässan i Göteborg släpptes boken "I våra kvarter", utgiven av Familjebostäder, formgiven av Tony Henschel och med illustrationer av mig. 

Uppdragsgivare: Tony Henschel/Familjebostäder
Teknik: Illustrator


Lägerliv i Scouternas magasin

Till Scouternas magasin Scout fick jag äran att skapa ett antal illustrationer på temat "Lägerliv". Ett fantastiskt roligt och spännande uppdrag i samarbete med Spoon Agency.

Uppdragsgivare: Spoon Agency/Scouterna
Teknik: Blyerts/Akvarell


Tema "Vänskap" i Lärarförbundets magasin Förskolan

Ett kreativt och roligt uppdrag under våren var när jag illustrerade till två artiklar på temat "Vänskap" i Lärarförbundets tidning Förskolan. Att få en text sänd till sig och att sedan tänka fritt utifrån den och kunna lyfta valda delar med hjälp av sina illustrationer är fantastiskt kul och kreativt!

Uppdragsgivare: Lärarförbundet
Teknik: Blyerts/Akvarell


Tidningen Trossen

För några månader sedan fick jag det roliga uppdraget att i samarbete med Rubrik illustrera en artikel på temat båtliv i Sjöräddningssällskapets magasin Trossen. 

Uppdragsgivare: Rubrik/Sjöräddningssällskapet
Teknik: Blyerts/Akvarell


patterns

MadeByLen + Elvine

Elvines fantastiska vårkollektion med inspiration från Sydafrika. Till kollektionen har jag hjälpt till att ta fram en mängd olika mönster, varav några syns här ovanför. 


à la London 19-20 November

Stort TACK till alla er som kom förbi, handlade eller bara sa hej, så himla kul att få träffa er alla och så underbart med så mycket positiv respons!  


illustration

Skogsvärden nr 3

Nu finns nya numret av Skogssällskapets magasin Skogsvärden ute, med bland annat mina illustrationer av olika zoner på ett kalhygge - läs hela numret här.

Uppdragsgivare: Bee Production/Skogssällskapet
Teknik: Blandteknik blyerts/akvarell/digitalt


Elvine Clothing AW16

Elvines Höst- och Vinterkollektion 2016, med bland annat tre olika plagg i stork-mönstret jag tagit fram i samarbete med Elvines designavdelning.

Uppdragsgivare: Elvine Clothing
Teknik: Illustrator


Massa björkar till Skogsvärden

Till senaste Skogsvärden, utgiven av Skogssällskapet, fick jag i uppdrag att teckna ett antal scener på temat "Björk". Bildernas roll var att rama in och skapa intresse för temat på ett trevligt och inbjudande sätt. 

Uppdragsgivare: Bee Production/Skogssällskapet
Teknik: Blandteknik blyerts/akvarell/digitalt


Medverkan i Cap & Design

Känns oerhört kul och spännande att jag fått äran att medverka i senaste numret av Cap & Design! Ett helt uppslag med valda delar ur min portfolio går att hitta på sidorna 28-29. Yeay! :)


Intervjuad av Borås Tidning

Just nu ligger en liten intervju angående mitt Arla-jobb uppe på bt.se. Känns fantastiskt kul att det blivit så uppmärksammat!


illustratör

Arlas mjölkpaket

Inför Olympic Day fick jag det roliga uppdraget att skapa lockande och glada illustrationer till baksidan på Arlas mjölkpaket. Motivet skulle vara barn i full färd med att prova några av de aktiviteter som erbjuds under arrangemanget. Jag ville skapa festliga bilder, fulla av liv, men istället för att jobba med glada färger (baksidan trycks i svartvitt) fick jag se till att man ser glädjen hos barnen och mycket fart, inlevelse och rörelse i bilderna. 

Känns fantastiskt kul att se resultatet där i mejeridisken nu under maj månad!

Uppdragsgivare: Carlstrom Works/Arla
Teknik: Blyerts (med digitala tillägg)


Children & cars för Volvo Cars/Spoon Agency

Ibland får man förfrågningar på jobb som känns sådär lite extra mycket och extra roliga - en sådan förfrågan kom från Spoon Agency för en tid sedan. Deras uppdrag var att skapa en broschyr om barnsäkerhet i bilar för Volvo Cars. Jag blev tillfrågad att illustrera bl.a. hur kroppens proportioner förändras från man är nyfödd tills man är vuxen och även hur kotorna i nacken förändras under samma tid. Ett spännande projekt där man ville ha tydliga informativa illustrationer med ett lite annorlunda stuk. 

Uppdragsgivare: Spoon Agency/Volvo
Teknik: Blyerts (med digitala tillägg)


Elvine Clothing SS16

Elvine är en återkommande kund med fantastiskt roliga och varierade förfrågningar. Till just denna kollektion fick jag äran att ta fram bland annat de väldigt grafiska mönster ni ser ovan. 

Uppdragsgivare: Elvine Clothing
Teknik: Tusch & digitalt


Kampanjkoncept för Gota Media

Nu under våren har jag fått äran att ta fram två hela kampanjkoncept för att marknadsföra familj.se och lokus.se i Gota Medias alla kanaler. Projektet innefattade allt från idé och copy till grafiskt manér. Ett fantastiskt roligt uppdrag där många olika delar behövde falla på plats. 

Uppdragsgivare: Gota Media/Borås Tidning


Illustrationer till reportage om nyanlända

Uppdrag i samarbete med Irons Design till Lärarförbundets magasin miVIDA. Illustrationer till reportage om integration av nyanlända flyktingbarn.

Uppdragsgivare: Irons Design/Lärarförbundet
Teknik: Blyerts och digital bearbetning


Visualisering av köksmodeller för Modexa

Illustrationer till köksföretaget Modexa - visualisering av olika köksmodeller samt layoutering av produktblad.

Uppdragsgivare: Modexa
Teknik: Digitalt i Illustrator med handtecknade/målade detaljer.


Illustration till trottoarpratare

Illustration framtagen i samarbete med Topline på uppdrag från Almåsgymnasiets bageri "Sjunde Himlen".

Uppdragsgivare: Topline/Almåsgymnasiet
Teknik: Digitalt i Illustrator


Trendsisters

Är så lycklig över att sedan en tid tillbaka vara representerad hos fantastiska Trendsisters! Kika i deras välfyllda shop där bland annat min "Blomsterflickan" och "Systra mi" finns att köpa.


Aktuellt_Youtube_Juli.jpg

Nu finns MadeByLen på Youtube

Nyfiken på att se hur jag jobbar? Nu har jag lagt upp några time-lapse-klipp/speed-paintings på Youtube - kika gärna in här!


madebylen_society6.jpg

Society6 och Redbubble

Nu finns flera av mina motiv och mönster även som inredningsdetaljer och kläder på Society6 och Redbubble. Kika gärna in och shoppa fina, roliga, coola, snygga och lite udda presenter eller kanske något till dig själv och ditt hem!