Intervjuad av Borås Tidning

Just nu ligger en liten intervju angående mitt Arla-jobb uppe på bt.se. Känns fantastiskt kul att det blivit så uppmärksammat!


Arlas mjölkpaket

Inför Olympic Day fick jag det roliga uppdraget att skapa lockande och glada illustrationer till baksidan på Arlas mjölkpaket. Motivet skulle vara barn i full färd med att prova några av de aktiviteter som erbjuds under arrangemanget. Jag ville skapa festliga bilder, fulla av liv, men istället för att jobba med glada färger (baksidan trycks i svartvitt) fick jag se till att man ser glädjen hos barnen och mycket fart, inlevelse och rörelse i bilderna. 

Känns fantastiskt kul att se resultatet där i mejeridisken nu under maj månad!

Uppdragsgivare: Carlstrom Works/Arla
Teknik: Blyerts (med digitala tillägg)


Children & cars för Volvo Cars/Spoon Agency

Ibland får man förfrågningar på jobb som känns sådär lite extra mycket och extra roliga - en sådan förfrågan kom från Spoon Agency för en tid sedan. Deras uppdrag var att skapa en broschyr om barnsäkerhet i bilar för Volvo Cars. Jag blev tillfrågad att illustrera bl.a. hur kroppens proportioner förändras från man är nyfödd tills man är vuxen och även hur kotorna i nacken förändras under samma tid. Ett spännande projekt där man ville ha tydliga informativa illustrationer med ett lite annorlunda stuk. Hela broschyren går att läsa här.

Uppdragsgivare: Spoon Agency/Volvo
Teknik: Blyerts (med digitala tillägg)


Elvine Clothing SS16

Nu finns Elvines SS16 kollektion ute i shopen! Elvine är en återkommande kund med fantastiskt roliga och varierade förfrågningar. Till just denna kollektion fick jag äran att ta fram bland annat de väldigt grafiska mönster ni ser ovan. Se fler av mina mönster och resten av kollektionen

Uppdragsgivare: Elvine Clothing
Teknik: Tusch & digitalt


Kampanjkoncept för Gota Media

Nu under våren har jag fått äran att ta fram två hela kampanjkoncept för att marknadsföra familj.se och lokus.se i Gota Medias alla kanaler. Projektet innefattade allt från idé och copy till grafiskt manér. Ett fantastiskt roligt uppdrag där många olika delar behövde falla på plats. 

Uppdragsgivare: Gota Media/Borås Tidning


Illustrationer till reportage om nyanlända

Uppdrag i samarbete med Irons Design till Lärarförbundets magasin miVIDA. Illustrationer till reportage om integration av nyanlända flyktingbarn.

Uppdragsgivare: Irons Design/Lärarförbundet
Teknik: Blyerts och digital bearbetning


Visualisering av köksmodeller för Modexa

Illustrationer till köksföretaget Modexa - visualisering av olika köksmodeller samt layoutering av produktblad.

Uppdragsgivare: Modexa
Teknik: Digitalt i Illustrator med handtecknade/målade detaljer.


Illustration till trottoarpratare

Illustration framtagen i samarbete med Topline på uppdrag från Almåsgymnasiets bageri "Sjunde Himlen".

Uppdragsgivare: Topline/Almåsgymnasiet
Teknik: Digitalt i Illustrator


Musikhjälpen 2015

Istället för julklappar till mina underbara kunder har jag i år valt att skänka motsvarande summa till Musikhjälpen. Jag har även lagt ut ett gäng utvalda prints till försäljning till förmån för Musikhjälpen - resultatet blev hela 4.155:- i bidrag till Musikhjälpen - stort tack alla som var med och budade!


Trendsisters

Är så lycklig över att sedan en tid tillbaka vara representerad hos fantastiska Trendsisters! Kika i deras välfyllda shop där bland annat min "Blomsterflickan" och "Systra mi" finns att köpa.


Pommagratt + MadeByLen

Under hösten blev jag kontaktad av fantastiskt kreativa Helena på Pommagratt om ett ev samarbete och självklart svarade jag ja! Resultatet finns nu i form av ett gäng coola smycken på Veras Garderob här i Borås. 


Aktuellt_Youtube_Juli.jpg

Nu finns MadeByLen på Youtube

Nyfiken på att se hur jag jobbar? Nu har jag lagt upp några time-lapse-klipp/speed-paintings på Youtube - kika gärna in här!


MadeByLen på mysiga Veras Garderob i Borås

Nu finns mina prints till salu på fantastiska Veras Garderob på Österlånggatan 16 i Borås. Här hittar du noga utvalt vintage, second hand och nytt från en mängd mindre svenska märken. Här kan man köpa mina prints utan ram för 249:-/st eller med ram från 499:-.

Alla prints är tryckta här i Borås och produceras enligt Svanen-kriterier. Ramarna är alla inköpta i Second Hand-butiker och ommålade/fixade av mig, passe-partouterna är måttanpassade och tillverkade på Wahlströms Konst här i Borås. Allt för att stödja näringslivet och våra lokala aktörer, välgörande ändamål samt butiker där man värnar om våra resurser med återbruk/second hand.


madebylen_society6.jpg

Society6 och Redbubble

Nu finns flera av mina motiv och mönster även som inredningsdetaljer och kläder på Society6 och Redbubble. Kika gärna in och shoppa fina, roliga, coola, snygga och lite udda presenter eller kanske något till dig själv och ditt hem!